keskiviikko 5. lokakuuta 2016

Muita leivonnaisia

Croissantit

Taikina ja voi kaulattiin nelikulmaisiksi, voi pienemmäksi, jotta sen saattoi asettaa viistosti taikinan päälle. Kaikki neljä kulmaa nypytettiin keskelle ja kiinni niin, että voi jäi taikinan sisälle piiloon, mutta nelikulmainen muoto säilyi. Sitten taikina kaulattiin niin pitkäksi, että molemmat sivut voitiin taittaa taikinan keskelle sitten, että takinasta tuli kolmikerroksinen. Tässä vaiheessa laitoimme taikinan pakkaseen joksikin aikaa, jotta voi ei ala sulaa liiaksi. 

6-korn croissant

Myöhemmin otettiin taikina jälleen taiteltavaksi ja kaulattavaksi kolmeen kertaan. Lopuksi se kaulittiin mahdollisimman pitkäksi ja siitä tehtiin muotilla kolmioimaisia paloja, jotka rullattiin sitten croissanteiksi. Osaan näistä leivoinnaisista, kuten yllä olevassa kuvassa, ripoteltiin vielä päälle siemeniä. Lopuksi paistoimme uunissa.

Schoko-Croissant"Zwiebelkuchen"

Tämä piirakan tyylisen suolaisen leivonnaisen pohja koostuu täysjyvävehnäjauhoista, leivänparanteesta, voista, hiivasta, vedestä ja suolasta. Päälle kaadettiin kuoritut ja pilkotut sipulit ja kananmunakermaseos. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti